Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Представник посольства Білорусі прийшов до українського МЗС: версії сторін

Представник посольства Білорусі прийшов 1 жовтня до Міністерства закордонних справ України. Після зустрічі посольство заявило, що позиція Києва щодо подій у Білорусі є «втручанням у внутрішні справи». А от українське МЗС побачило «притаманний МЗС Росії епістолярний жанр» у заявах білоруських посадовців.

Про це повідомляє Громадське.

Версія посольства Білорусі

За підсумками зустрічі білоруського дипломата з представниками українського МЗС в посольстві Білорусі згадали лише про нібито «втручання у внутрішні справи». Таким, на думку Мінська, є заяви України щодо невизнання Лукашенка легітимним президентом Білорусі та підтримка санкцій проти білоруських чиновників із боку ЄС.

Крім того, білоруське посольство знайшло «заохочення і схвалення з України дій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Білорусі», яке назвало «неприпустимим». При цьому в заяві зазначається, що «Білорусь завжди була й залишається відданою принципу добросусідства».

Версія МЗС України

У Міністерстві закордонних справ зазначили, що підставою для запрошення представника посольства Білорусі стала участь у VII Форумі регіонів Білорусі та РФ «представника російської окупаційної адміністрації».

Також представники МЗС під час зустрічі згадали про обшук автомобіля українського посла Ігоря Кизима під час перетину ним українсько-білоруського кордону. Мінськ поки не надав роз’яснень щодо цього інциденту.

«Україна категорично відкидає звинувачення білоруської сторони у нібито втручанні України у внутрішні справи Білорусі, а у помітній останнім часом відчайдушній риториці білоруських чиновників вбачає, на жаль, притаманний МЗС Росії епістолярний жанр», — додають у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ