Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Предстоятель ПЦУ Епіфаній возвів низку архієреїв у сан митрополита та архієпископа

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 2 лютого видав низку указів про возведення в сан архієреїв Православної Церкви України.

Як інформує пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви, беручи до уваги довголітнє віддане служіння Помісній Українській Православній Церкві та плідну архіпастирську працю в сан митрополита були возведені: архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Білоцерківський Євстратій. 

У сан архієпископа були возведені: єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, єпископ Кропивницький і Голованівській Марк, єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Вітаючи нагороджених, Блаженнійший владика зазначив, що отримана нині відзнака – це і подяка від імені Церкви за працю, і заохочення до подальших трудів.

«Адже як каже Спаситель, кому багато дано, з того багато і будуть питати, тому бажаю вам, дорогі владики, подальшої плідної праці. Щоби ваша справжня нагорода була від Єдиного Пастиреначальника, Господа нашого Ісуса Христа у вічності», – підкреслив Митрополит Епіфаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ