Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прем’єр-міністр України привітав педагогів з Днем працівника освіти

Сьогодні, 7 жовтня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників освіти з професійним святом. Про це проінформували у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Шановні педагоги, вчителі, вихователі! Від імені Уряду та від себе особисто вітаю Вас із професійним святом – Днем працівників освіти!

Реформування сфери освіти є одним з пріоритетів Уряду, адже високий інтелектуальний рівень громадян є фундаментом подальшого розвитку суспільства, запорукою якісних змін в усіх суспільних сферах. Ми змінюємо процес навчання на всіх рівнях для досягнення в середньостроковій перспективі відчутного результату і високої якості української освіти. Найважливішою ланкою в цьому процесі, безумовно, є саме вчителі, педагоги, вихователі. Від Вашої наполегливості та успіху, без перебільшення, залежить майбутнє України", - зазначив Володимир Гройсман.

Також він звернув увагу на те, що реформа освіти дасть змогу створити нове середовище, яке буде враховувати потреби всіх учасників освітнього процесу та забезпечуватиме їхню продуктивну співпрацю.

"Ці інновації ми розпочали з запровадження масштабної реформаторської програми “Нова українська школа”, головна мета якої – створити школу та шкільне середовище нового покоління, де буде приємно навчатись, і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Першочерговим завданням є створення умов для підвищення престижу праці педагогів, забезпечення можливостей для розкриття особистого потенціалу. Впевнений, що саме професіоналізм освітян, готовність до викликів сучасного світу в усіх сферах життя є необхідними якостями, на яких базується реформа і наша віра в її успіх", - наголосив Прем’єр-міністр.

Також він вказав на те, що успішне реформування залежить від належного створення комфортних умов праці та гідної винагороди: "Уряд та Міністерство освіти і науки наполегливо працюють над тим, щоб освітяни мали заслужену повагу в суспільстві, відчували захищеність і впевненість у завтрашньому дні. Вірю в те, що спільними зусиллями нам вдасться досягти мети –  змінити не лише вітчизняну сферу освіти, а й усю країну".

Наприкінці Володимир Гройсман висловив подяку всім українським освітянам за професіоналізм та любов до обраної справи та побажав їм міцного здоров’я, довголіття, професійних успіхів та вдячності вихованців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ