Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кабміні розповіли про підсумки візиту прем’єра Шмигаля до США

У межах візиту Шмигаль провів зустрічі з міністрами оборони, фінансів, торгівлі й транспорту США, а також з керівництвом Світового банку, МВФ, USAID, ЄІБ.
Фото з каналу Дениса Шмигаля

Як повідомив прем'єр, за результатами зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Анною Б'єрде банк надасть Україні додаткові $200 млн на відновлення енергетики. 

"Відновлення України починається вже цього року, і енергетика один із наших пріоритетів. Залучені від Світового банку кошти будуть спрямовані на відновлення мережі та систем теплопостачання в Києві, Харкові, Миколаєві, Сумах і містах Чернігівської області", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За його словами, на зустрічі з представниками Світового банку сторони обговорили спільну роботу в рамках міжвідомчої платформи координації донорів ("Фінансовий Рамштайн") та реалізацію проєкту страхування військових ризиків для іноземних інвестицій.

Також уряд України уклав Меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною фінансовою корпорацією США з розвитку (DFC) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) щодо залучення інвестицій в Україну. DFC та USAID допоможуть залучити приватні інвестиції в сектори, які мають першочергове значення для економіки.

У межах візиту прем’єр-міністр також взяв участь у круглому столі міністерського рівня на підтримку України, який відбувається в межах Spring Meetings групи Світового банку та МВФ. Міжнародні партнери нададуть Україні $115 млрд довгострокової підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ