Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем’єр-міністр Латвії офіційно пішов у відставку

Прем’єр Латвії Кріш’яніс Каріньш подав президенту заяву про відставку, як і оголосив на початку тижня.

Про це як пише УП повідомляє Delfi.

У четвер 17 серпня Каріньш подав президенту заяву про відставку. Президент Едгарс Рінкевичс повідомив, що прийняв її, і далі уряд Каріньша продовжить працювати як тимчасовий до створення нового уряду.

Рінкевичс нагадав, що Кріш’яніс Каріньш обіймав посаду чотири з половиною роки і на цей період випали усі складні події останніх років, у тому числі пандемія коронавірусу, гібридні загрози на східних кордонах та виклики, пов’язані з повномасштабною війною Росії проти України. 

Нагадаємо, на початку серпня Каріньш намагався домовитися з нинішніми коаліційними партнерами – "Нацоб’єднанням" та "Об’єднаним списком" – про збереження уряду, проте вони не погодилися на його умову про заміну певних міністрів та запропонували іншу – щоб відставку міністрів розглядали, якщо вони не виконають конкретні завдання у визначений термін. 

Каріньш на це не погодився та почав перемовини про потенційну коаліцію з двома іншими партіями. Спершу він заявив, що не планує йти у відставку, але у понеділок змінив рішення та оголосив, що подасть заяву у четвер. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ