Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Прем’єр-міністр: Ми виконуємо план дій щодо інтеграції до європейської енергосистеми

Як інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, Уряд України послідовно виконує план дій щодо інтеграції української енергосистеми до енергосистеми Європейського Союзу,

Також уряд має чітке розуміння, як діяти в разі подальших спроб Російської Федерації блокувати роботу української газотранспортної системи. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час ʺГодини запитань до Урядуʺ у Верховній Раді.

ʺЗараз ми проходимо внутрішні процедури для поглиблення інтеграції (з ЄС) в енергетиці. Це один з чотирьох пріоритетів, які ми оголосили під час саміту (Україна – ЄС) наприкінці минулого року, – сказав Володимир Гройсман. – Для нас зрозуміло, що Росія буде і далі використовувати всі можливості для блокування української ГТС. І ми маємо все зробити, аби бути інтегрованими з європейською системоюʺ.

Разом з тим, відповідаючи на питання парламентарів щодо продовження транзиту газу, Глава Уряду нагадав, що забезпечення гарантій транзиту, відокремлення ГТС та її сертифікація за європейським законодавством – одна з вимог, які поставлені керівництву НАК ʺНафтогаз Україниʺ і прописані у новому контракті з керівником компанії.

ʺІ, безперечно, є план Б на випадок, якщо Росія вдасться до інших дій (наприклад, припинить постачання палива), – сказав Володимир Гройсман. – Питання складне і непростеʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ