Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Болгарії перебуває в Україні з робочим візитом

Глава Української держави провів переговори з Президентом Республіки Болгарія Р. Плевнелієвим, який перебуває в Україні з робочим візитом. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Глава Української держави подякував Президенту та уряду Болгарії, болгарському народу за постійну і тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

Петро Порошенко наголосив, що санкції щодо Росії мають бути продовжені до повного виконання Мінських домовленостей.

Сторони акцентували увагу на неприйнятності незаконної анексії Криму та неприпустимості порушень прав людини і домовилися про подальшу координацію спільних дій на міжнародній арені щодо повернення Криму Україні. Президент також детально поінформував свого болгарського колегу про критичну гуманітарну ситуацію на півострові.

Президенти України та Болгарії також обговорили шляхи пришвидшення запровадження безвізового режиму для українців з боку Європейського Союзу, який дозволить суттєво активізувати туристичний та бізнесовий обмін.

В свою чергу Президент Болгарії наголосив, що його країна завжди і на усіх рівнях, і в Європейському Союзі, і в Організації Об’єднаних Націй, підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Крим – це Україна, Україна – це Європа», - сказав Президент Болгарії та наголосив, що він займає активну позицію протидії російській агресії проти України.

«Ми не можемо миритися з агресивною поведінкою Росії. Ми стоїмо на захисті незалежності та суверенітету України. І ми будемо боротися за це», - наголосив Росен Плевнелієв.

Президент Болгарії окремо наголосив, що його країна наполягає на обов’язковому звільненні Надії Савченко та інших українців з російських в’язниць.

«Ми стоїмо разом, і разом – ми сильні», - сказав Президент Болгарії.

Глава Болгарської держави також висловив слова вдячності українському народові за допомогу Болгарії і боротьбу з її незалежність в ХV та в ХІХ ст. «Ми маємо історію, яка поєднує нас. Наша дружба має давні коріння», - сказав Росен Плевнелієв та зазначив, що болгарська меншина дуже добре інтегрована в Україні і є найбільшою болгарською діаспорою у світі.

Глава Української держави привітав Президента Болгарії з отриманою ним міжнародною премією в галузі суспільно-політичної діяльності «Людина року – 2015», присудженою за захист інтересів України на найвищому міжнародному рівні.

Президенти двох країн позитивно оцінили високий рівень двосторонніх відносин між Україною та Болгарією та взаємну налаштованість сторін на їх розвиток, особливо відзначили відновлення в грудні 2015 року авіаційного сполучення між Києвом та Софією та динамічний розвиток туристичної сфери між двома країнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ