Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Президент федерації: наших шахістів дискваліфікують через Садового

Президент Федерації шахів України Віктор Капустін відповів міському голові Львова Андрію Садовому на звинувачення у тому, що він вдався до саботажу у скандальній ситуації, що виникла між Федерацією шахів України та міжнародною Федерацією шахів (FIDE).

Нагадаємо, через борг ФШУ перед FIDE у розмірі 60 тисяч євро українських спортсменів можуть виключити з рейтингу FIDE та заборонять брати участь у міжнародних змаганнях.

Шахи і Львів: ганьба ціною в 60 тисяч євро

«Попередньо, джерелом фінансуванням решти 60 000 євро (призові кошти Марії Музичук) передбачалась Львівська міська влада, яка вела переговори з пані Марією, щодо компенсації цих коштів у іншій прийнятній формі. Про цей процес були повідомлені всі сторони – спортсменка, її батьки та тренери, ФШУ, ФІДЕ, Мінмолодьспорт. Як секретар Оргкомітету я написав кілька листів заступнику Робочої групи з підготовки та проведення матчу за звання чемпіонки світу з шахів у Львові, Львівському міському голову пану А. Садовому з проханням прискорити ці переговори (які він сам ініціював і неодноразово обіцяв вирішити позитивно), але, як це не прикро, відтермінування вирішення цього питання призвело до небажаних дій з боку ФІДЕ по відношенню до всіх українських шахістів.

Садовий про шаховий скандал: голова Федерації шахів вдався до саботажу

Відповідно до рішення Президентської Ради ФІДЕ (Москва, 27-30 березня 2016 року) федерація шахів України була тимчасово відсторонена від послуг, а її членам, до сплати боргу що виник після проведення матчу за звання чемпіонки світу у м. Львові, було заборонено брати участь у офіційних чемпіонатах світу ФІДЕ та відповідних чемпіонатах Європи, що є відбірковими до офіційних чемпіонатів ФІДЕ. Позиція ФШУ є наступною – ініціатори та безпосередні організатори матчу, що надавали свої зобов’язання, мають знайти можливості по врегулюванню цього питання з екс-чемпіонкою світу Марією Музичук у світлі попередніх домовленостей. Зі свого боку ФШУ, як і завжди, докладе зусиль для захисту членів федерації та пом’якшення або відтермінування тимчасових санкцій до моменту їх повного зняття», - йдеться у прес-релізі Федерації шахів України, який підписав Віктор Капустін.

Українських шахістів виключать з рейтингу ФІДЕ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ