Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Польщі подякував Порошенку за вшанування жертв Волинської трагедії

Президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі з Петром Порошенком у Варшаві 9 липня подякував українському колезі за вшанування жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє канцелярія голови польської держави.

Раніше посол України в Польщі Андрій Дещиця інформував, що Дуда привітав дії президента України, повідомило Радіо Свобода.

«Польський президент «високо оцінив» вчорашній жест Порошенка, який віддав шану жертвам Волинської різанини», – написав посол польською. Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 8 липня у Варшаві поклав квіти до пам’ятника жертвам волинської трагедії, ставши на коліно перед ним.

Як згодом повідомила прес-служба президента Української Держави, Президент України запропонував Президенту Польщі разом відвідати польське село Сагринь, де  поховані загиблі українці.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо безпекової ситуації та низки питань двосторонніх взаємовідносин.

Глава Української держави висловив вдячність польському Президенту за запрошення на Саміт країн НАТО та проведення у рамках цього заходу засідання Комісії Україна – НАТО на найвищому рівні.

Співрозмовники високо оцінили рівень двостороннього співробітництва у сфері оборони. В цьому контексті було відзначено важливість укладення двосторонньої угоди про співробітництво в сфері оборони.

Лідери також наголосили на важливості спільного успішного досвіду взаємодії в рамках українсько-польсько-литовської бригади.

Петро Порошенко запросив Анджея Дуду відвідати Україну під час святкування 25-ї річниці незалежності нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ