Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України та Прем’єр-міністр Нової-Зеландії провели перші в історії двосторонніх відносин переговори

Президент України та Прем’єр-міністр Нової-Зеландії провели перші в історії двосторонніх відносин переговори на найвищому рівні, - прес-служба Президента України.

У рамках перебування у Нью-Йорку для участі у 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів переговори з Прем’єр-міністром Нової Зеландії Джоном Кеєм.

Сторони відзначили важливість першої зустрічі на найвищому рівні в історії українсько-новозеландських відносин та підтвердили налаштованість на поглиблення двосторонніх відносин.

Петро Порошенко подякував Джону Кею за тверду позицію Нової Зеландії на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і за засудження агресії Росії щодо нашої держави.

Президент України привернув увагу Глави новозеландського Уряду до необхідності розширення договірно-правової бази відносин. Було домовлено активізувати роботу над проектами угод про захист інвестицій та запобігання подвійному оподаткуванню.

Лідери двох країн також обговорили питання активізації міжлюдських контактів та перспективи взаємного спрощення візових вимог.

Глава Уряду запросив Президента України відвідати Нову Зеландію з візитом у зручний час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ