Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент України: Від візитів російського президента до Криму півострів російським не стане

Президент Петро Порошенко наголошує, що керівництво Росії порушує міжнародне право, відвідуючи незаконно анексований Крим. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

«Звичайно, ми розглядаємо дії російського президента як брутальне порушення міжнародного права» - підкреслив Петро Порошенко під час спільної з Президентом Словаччини прес-конференції, відповідаючи на запитання про приїзд президента Росії Путіна до Криму.

 «Я надав доручення нашому Міністерству закордонних справ відповідно відреагувати на це порушення міжнародного права», - повідомив Глава держави.

«Я хочу окремо наголосити і нехай нас почують в Росії – від цих візитів Крим російським не стане. Крим – це Україна. Був і завжди буде», - особливо підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, в даному випадку дії російського керівництва лише демонструють повне ігнорування міжнародного права. «І саме тому проти Російської Федерації міжнародне співтовариство застосувало санкції. І поки це буде продовжуватись, я впевнений, що санкції будуть залишатись», - підкреслив Президент.

Глава держави також висловив впевненість, що проти Росії будуть застосовані відповідні санкції у зв’язку із проведенням фейкових виборів на окупованій частині Донбасу. За його словами, проведення цих так званих виборів також демонструє повне ігнорування з боку Російської Федерації мінського процесу і руйнує Мінські домовленості.

«Ми закликаємо Росію повернутись до цивілізованого світу», - резюмував Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ