Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України відвідає Туреччину з візитом

Президент України відвідає Туреччину з візитом. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Президента України.

Президент України Петро Порошенко на початку наступного року відвідає з візитом Турецьку Республіку. Про це Глава Української держави повідомив журналістам після переговорів з Реджепом Таїпом Ердоганом. «Ми чекаємо від цього візиту прориву. Буде продемонстрована низка напрацювань в питаннях економічного, політичного та безпекового співробітництва», – відзначив він.

За словами Петра Порошенка під час зустрічі, яка відбулася на полях Конференції з питань зміни клімату у Парижі, Р.Ердоган повідомив подробиці порушення повітряного простору Туреччини російським літаком СУ-24.

Петро Порошенко проінформував про розвиток ситуації на Донбасі. 

Президенти України та Туреччини відзначили, що ніколи не визнають анексії українського Криму з боку Росії. Петро Порошенко та Реджеп Ердоган засудили триваючі порушення фундаментальних прав та свобод українців, кримських татар та інших мешканців Криму з боку окупаційної російської влади.

Співрозмовники також домовилися про активізацію торгівельно-економічної співпраці України та Туреччини. Серед іншого було досягнуто домовленості про проведення десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ