Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України зустрівся з міністрами оборони країн Балтії та Польщі

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Адміністрації Президента, Президент України провів зустріч з Віце-міністром оборони Республіки Польща Томашем Шатковським, Міністром оборони Латвії Раймондсом Вейонісом, Міністром оборони Литовської Республіки Юозасом Олекасом та Міністром оборони Естонії Ханнесом Хансо.

Петро Порошенко подякував міністрам за підтримку в реформуванні сектору оборони та безпеки України, зокрема обмін досвідом, допомогу в лікуванні поранених, а також наголосив на важливості подальшого розвитку українсько-польсько-литовської військової бригади.

Президент також відзначив, що Україна за короткий термін час спромоглася продемонструвати значний прогрес у реформуванні сектору безпеки і оборони та розвитку своїх Збройних сил.

Під час зустрічі, Глава держави приділив значну увагу виконанню Україною Мінських домовленостей з метою «якомога швидшого припинення вогню та поверненню миру на Донбасі, початку політичного процесу та поверненню українського суверенітету над окупованими територіями».

При цьому Петро Порошенко наголосив на тому, що Москва поки не демонструє жодної готовності повністю виконувати Мінські домовленості та висловив сподівання, що Європейська Рада, яка відбудеться 17-18 грудня, продовжить пакет санкцій проти Російської Федерації.

В зустрічі також взяли участь, Секретар РНБОУ Олександр Турчинов, Міністр оборони України Степан Полторак, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Заступник Глави АПУ Андрій Таранов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ