Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туск: я не маю наміру балотуватися в президенти

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив у п'ятницю, що не має наміру висувати свою кандидатуру на президентських виборах 2025 року.

Про це повідомляє РАР.

Туск зазначив, що спільна кандидатура від «Громадянської коаліції» або всієї «Коаліції 15 жовтня» має бути оголошена до Різдва. Водночас сам він не планує боротися за посаду президента.

«Я не збираюся висувати свою кандидатуру. Найближчі роки - це дійсно дуже серйозне випробування. Я почуваюся компетентним і добрим там, де я є», - зазначив прем'єр-міністр Польщі.

Найбільш вірогідним кандидатом він вважає мера Варшави Рафала Тшасковського.

«Не випадково, що Рафал Тшасковський у всіх опитуваннях видається найбільш прийнятною кандидатурою. І це найбільш вірогідний сценарій», - сказав Туск.

Водночас Польське радіо зазначає, що опозиційна партія «Право і справедливість» також шукає свого кандидата. У цьому контексті згадуються колишній прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, депутат Збігнєв Богуцький і євродепутат Тобіаш Боченський. Маршалок Сейму Шимон Головня може балотуватися зі списку «Третього шляху». Ліві і Конфедерація не прийняли рішення щодо кандидата в президенти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ