Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України зустрівся з Міністром оборони США

Як повідомили в прес-службі Президента України, Петро Порошенко провів зустріч з Міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

Петро Порошенко та Джеймс Меттіс обговорили ситуацію на Донбасі в наслідок російської агресії. Було висловлено занепокоєння у зв’язку з постійними спробами Росії та підтримуваних нею бойовиків підірвати процес мирного врегулювання.

Глава держави висловив вдячність за рішучу і тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку Сполучених Штатів Америки, а також відзначив важливість зміцнення трансатлантичної єдності та солідарності.

Петро Порошенко закликав до збереження єдиного міжнародного фронту у політиці санкцій проти РФ допоки не буде відновлено територіальну цілісність та суверенітет України, включно з Кримом.

Глава держави висловив вдячність за важливу допомогу з боку США у питанні зміцнення обороноздатності України та стійкості Збройних Сил України, а також реабілітацію українських воїнів.

Джеймс Меттіс висловив повну підтримку Україні і підтримав збереження санкцій проти Росі як країни-агресора. Він наголосив на важливості дотримання зобов'язань щодо забезпечення міжнародного порядку, суверенітету, територіальної цілісності та свободи. 

«Навіть перед обличчям загрози агресії, кібератак та іншого ваша країна демонструє стійку відданість і робить багато. США залишаються на позиціях підтримки України», - наголосив він.

Він відзначив значний прогрес, який здійснила Україна у сфері безпеки та оброни, а також роль у цьому Начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка.

Сторони обговорили пріоритетні кроки з метою зміцнення оборонного потенціалу України у рамках розвитку стратегічного партнерства зі США та поглиблення двосторонньої співпраці у царині оборони.

Петро Порошенко зазначив, що Україна та США за останні три роки зробили велику роботу. «Ми разом з нашими американськими партнерами створили нові збройні сили України», - підкреслив Президент.

Глава держави також наголосив що нині Україна не зупиняється, навіть в умовах агресії і продовжує розбудовувати свою армію. Він наголосив, що українське військо набуло досвід, яким ми можемо поділитись з нашими американськими партнерами.

Президент підкреслив важливість розширення співпраці у сфері безпеки та зазначив, що Україні вдалося зберегти свою територіальні цілісність, незалежність та сувереітет завдяки, в тому числі й співпраці зі США, які є нашим стратегічним партнером.

Президент запросив Міністра оборони США відвідати Україну з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ