Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером

Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
Петро Порошенко зустрівся із Куртом Волкером
1/3
Президент Петро Порошенко в Одесі відвідав есмінець ʺДональд Кукʺ ВМС США, де провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером, - інформує прес-служба Президента України.

Глава держави зауважив, що візити американських кораблів є яскравою демонстрацією співпраці між Києвом і Вашингтоном. ʺМи дякуємо нашому надійному союзнику. Ми саме під таким кутом сприймаємо розвиток нашої співпраці, в тому числі і в оборонній сфері. Надзвичайна символічність зустрічі на борту саме ʺДональда Кукаʺ, який є дуже частим гостем у Чорному морі, в Одесіʺ, - зауважив Петро Порошенко.

ʺЦе легендарний корабель. І це важливий сигнал Кремлю на п’ятий рік окупації. Перше, що Крим є український. Друге, що свобода судноплавства в регіоні буде забезпечена як гарантована конвенцією ООН з морського права, що українсько-американське партнерство єдине як ніколи. І ми ефективно співпрацюємо в усіх сферах, в тому числі і обороннійʺ, - наголосив Президент.

ʺДуже ціную те, що наші американські партнери збільшили військову присутність в Чорному морі у відповідь на наше прохання. Це важлива відповідь на неспрокований напад та акт агресії проти українських кораблів, який відбувся 25 листопада минулого року. Агресія Кремля хочу наголосити зачіпає не лише життєві інтереси України. Вона зачіпає і питання безпеки ЄС, НАТО в Чорному моріʺ, - наголосив Глава держави.

Він додав: ʺНаголошую, проект Керченського мосту, коли це було використано як предтеча, щоб атакувати українські кораблі. Може завтра з'явитись і символ ʺПівнічного потоку-2ʺ для атаки в Балтійському морі, і в будь-якій іншій позиціїʺ.

ʺСьогодні інвестиції в безпеку України з боку США є яскравим підтвердженням інвестицій в безпеку всього регіону і всього світуʺ, - особливо підкреслив він.

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, який перебуває з робочим візитом в Одесі, наголосив на тому, що Сполучені Штати Америки стоять на позиції твердої підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

ʺМи стоїмо і будемо завжди стояти поруч з Україною та українським народом на захисті свободи і демократіїʺ, - сказав Курт Волкер. ʺДля мене велика честь бути тут сьогодні разом з вами, пане Президентеʺ, - додав він.

Курт Волкер також наголосив: ʺМи тут як ваші добрі партнери та друзі. Для нас також важливо підтримання свободи судноплавстваʺ.

ʺМи засуджуємо російську атаку на українських моряків у Керченській протоці і ми закликаємо до звільнення українських моряків, яких незаконно ув’язнено в Росіїʺ, - наголосив він.

У зустрічі взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Міністр оборони України Степан Полторак, Заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв та Командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Ігор Воронченко.

Від американської сторони, зокрема посол США в Україні Марі Йованович, заступник Головнокомандувача Збройних Сил США в Європі з політичних питань Філіп Рікер, Постійний представник США при ЄС Гордон Сондленд, Віце-прем’єр-міністр з питань імплементації стратегічного партнерства Румунії, яка нині головує в ЄС, Анна Бірчал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ