Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент увів у дію таємне рішення РНБО про оборонні закупівлі

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 травня, текст якого є таємним.

Як мовиться в указі, воно стосується стану виконання попереднього рішення РНБО «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2016 рік», введеного в дію указом президента України від 5 лютого.

У тому рішенні від 27 січня Рада національної безпеки і оборони розглянула державне оборонне замовлення на 2016 рік, затвердила новий військово-адміністративний поділ території України та взяла за основу Стратегію кібербезпеки, повідомила її прес-служба.

У державному оборонному замовленні були визначені як пріоритети розробка та виробництво нових зразків військової техніки та зброї, розвиток українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення надійного рівня обороноздатності України.

Крім того, РНБО взяла за основу Стратегію кібербезпеки України з урахуванням викликів, що постали нині: агресивних дій Росії, посилення тенденцій використання кіберпростору розвідувальними та спеціальними військовими структурами, терористами та криміналітетом.

На тому засіданні РНБО президент Петро Порошенко наголосив, що у тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою для України є і буде залишатися «країна-агресор Росія». Він також закликав перетворити держоборонзамовлення на стимул розвитку української економіки.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ