Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент відвідав Луганську область

Під час робочої поїздки до Луганської області президент України Володимир Зеленський разом із Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком, виконуючим обов’язки Командувача об’єднаних сил генерал-майором Віктором Ганущаком, а також з представниками дипломатичних місій оглянув новий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя». Про це інформує прес-центр штабу ООС.

Так, Глава держави проїхав на автобусі автомобільну частину КПВВ, відвідав відділення «Ощадбанку», пошту та Центр надання адміністративних послуг, які розташовані на КПВВ.

"Це дуже сучасний КПВВ. ЦНАП, який швидко побудували, надає 88 адміністративних послуг, що дуже важливо для всіх громадян України, для цивільних людей, які перебувають на нашій стороні та на тимчасово окупованих територіях", – зазначив президент.

Володимир Зеленський наголосив, що на КПВВ створені прекрасні умови як для людей, які будуть отримувати ці послуги, так і для людей, які працюватимуть тут.
На КПВВ передбачені всі умови і для пішохідного переходу, і для проїзду автомобілів.

"Є окрема смуга для гуманітарних вантажів. Це також дуже важливо", – наголосив глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що важливо, щоб усі побачили, яка велика робота зроблена, на якому все високому рівні. Щоб люди, які приїжджають з тимчасово окупованих територій, бачили, яка Україна: сучасна, асфальтована, мирна й безпечна.

Президент також подякував Послу Німеччини в Україні Анці Фельдгузен, Послу Франції Етьєну де Понсену, Послу Канади Ларисі Галадзі, спеціальному представнику чинного голови ОБСЄ в Україні Хайді Грау, координаторці системи ООН в Україні Оснат Лубрані, Послу Швеції Тобіасу Тибергу, тимчасовій повіреній у справах США Крістіні Квін і заступнику Посла Великої Британії Ніколасу Гарроксу за допомогу, надану Україні, та за те, що погодилися відвідати з ним Донбас.

Станом на цей час робота КПВВ «Щастя» (до окремого розпорядження командування ООС) здійснюватиметься виключно в пішохідному варіанті. Проте буде забезпечено автобусне перевезення до пункту пропуску.

Щоденна пропускна спроможність КПВВ «Щастя» на в'їзд/виїзд становитиме від 3 тис. до 5 тис. транспортних засобів.

Також, за словами Глави держави, відповідно до домовленостей, досягнутих у межах переговорів у Нормандському та Мінському форматах, 10 листопада, крім КПВВ «Щастя», також буде відкрито КПВВ «Золоте». Обидва пункти за рівнем сервісу не поступатимуться КПВВ у районі Станиці Луганської.

Контроль гарантії безпеки та дотримання режиму припинення вогню під час проведення заходу було забезпечено Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін спільно із патрулями СММ ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ