Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент Янукович повторно проігнорував побажання про зустріч з боку Блаженнійшого Любомира Гузара

Президент Віктор Янукович повторно проігнорував побажання про зустріч з боку глави Української греко-католицької церкви, Блаженнійшого Любомира Гузара. Про це учора, 3 лютого, в ефірі 5 каналу повідомив ректор Українського католицького університету, отець Борис Гудзяк.

Зокрема, на запитання журналіста, у чому проявляється нерівність у ставленні до Церков, ректор Гудзяк відповів (недослівно): "Я думаю, що кожен розуміє, що є теорія, абстрактні речі, а є конкретні потреби. Ми у своїй суті маємо потребу спілкуватися. Людське спілкування на філософському, богословському рівні є найвищою цінністю, і коли є селективність спілкування – «це є дуже вагомий чинник, дуже ясний сигнал».

Така особа, як Блаженнійший Любомир Гузар – високий авторитет серед віруючих людей, я не кажу тільки про греко-католиків. Я думаю, що Президент скористав би із зустрічі з ним. Очевидно, це не є просто проводити такі зустрічі… І тут виринають питання, коли бачиш, що людина, яка, можливо, має найвищий авторитет в країні, не потрібна? Помимо бажань Блаженнійшого, і звернень його та інших, також ієрархів, представників Всеукраїнської ради (церков), і коли ці бажання повторно ігноруються, то виринають сумніви, непевність. Адже влада повинна скріплювати довіру, спілкування і певність своїх громадян, до яких би конфесій вони не належали».

Фото - ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ