Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент збільшив видатки на армію на 67,6 мільярда

Додаткове фінансування армії - 67,6 млрд грн - відбудеться користуючись з кредитних коштів, залучених державою від уряду Великої Британії.

Про це йдеться у повідомленні Верховна Рада України, передає Укрінформ

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" №2135-IX (реєстр. №7167), яким збільшується фінансування Державного бюджету України за рахунок зовнішніх запозичень, а саме офіційної кредитної підтримки обороноздатності Збройних сил України, наданої Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Як йдеться в пояснювальній записці, кошти в обсязі 67,56 млрд грн будуть спрямовані у спеціальний фонд Міністерства оборони України за бюджетною програмою «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання» (код програми 2101150).

Зазначається, що за рахунок цих коштів Україна має намір реалізувати державні інвестиційні проєкти із закупівлі у британських постачальників двох протимінних кораблів, їх доставки та обслуговування, спільного будівництва восьми ракетних катерів, доставки та встановлення систем озброєння на існуючі кораблі, спільного будівництва фрегату, а також консультаційної та технічної підтримки будівництва військово-морської інфраструктури, включаючи доставку обладнання, в межах підтримки британської сторони у формі кредитів на розвиток спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ