Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президентка Словаччини доручила проросійському Фіцо сформувати уряд

Президентка Словаччини Зузана Чапутова зустрілася з проросійським експрем’єром Робертом Фіцо, чия партія SMER-SSD перемогла на суботніх виборах, і доручила йому сформувати уряд.

Про це повідомляє видання Aktuality.

"Як і після кожних виборів, частина суспільства задоволена результатом виборів, а частина розчарована", — сказала Чапутова.

За словами президентки, вона розуміє, що результати виборів хвилюють багатьох. Вона наголосила, що завданням нової влади буде "заглушити соціальні суперечності".

Чапутова також заявила, що конституційна традиція Словаччини полягає в тому, щоб довірити формування уряду переможцю виборів, і як глава держави вона хоче її поважати.

"Найближчі дні покажуть, які партії зможуть знайти більшість у парламенті для підтримки своєї коаліції", — сказала вона.

Як уточнив Роберт Фіцо, президентка дала йому 14 днів на формування нового кабінету. Фіцо також попросив у громадськості такий самий час, і через два тижні має зібратися національна рада Християнсько-демократичного руху, щоб вирішити, чи підуть вони в коаліцію зі Smer.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ