Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенти США і Китаю проігнорували зустріч G20 за участю Путіна

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді проводить віртуальну зустріч лідерів країн "G20", однак президент Китаю Сі Цзіньпін і американський лідер Джо Байден не будуть присутні.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як повідомляє BloombergМіністерство закордонних справ Китаю заявило, що замість Сі у відеосаміті G20 візьме участь прем'єр-міністр Лі Цянь. 

Саміт відбудеться наступного дня після того, як Моді пропустив віртуальну зустріч лідерів країн з економіками, що розвиваються, на якій був присутній Сі Цзіньпін, де група обговорювала конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС. За повідомленнями індійських ЗМІ, на цій зустрічі був присутній міністр закордонних справ Індії Субрахманьям Джайшанкар.

Як пише видання, сьогоднішня зустріч відбувається в той час, коли Моді завершує головування Індії в G20 – групі найбільших економік світу. Індійський лідер використав однорічний термін, який закінчується цього місяця, щоб продемонструвати зростаючий глобальний вплив південноазійської країни напередодні національних виборів, призначених на початок наступного року, на яких Моді претендуватиме на третій термін на посаді прем'єр-міністра.

Секретар закордонних справ Індії Вінай Кватра заявив на брифінгу у вівторок, що "переважна більшість" лідерів G20 візьмуть участь у відеозустрічі в середу. Президент США Джо Байден пропускає саміт в той час, як Кремль підтвердив, що президент Росії Владімір Путін виступить перед зібранням світових лідерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ