Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенти України та Польщі закликали ЄС зберегти антиросійські санкції

Президент України Володимир Зеленський та глава Польщі Анджей Дуда закликали Європейський союз зберегти політику санкцій щодо Росії

Про це глави держав заявили на спільній прес-конференції у Варшаві, передає Еспресо.

За словами Зеленського без виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України санкції щодо Росії можуть тільки посилюватися.

"Ми скоординували наші подальші кроки для припинення війни на сході України і повернення окупованого Криму. Наша спільна і принципова позиція – без цілковитого виконання мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визначених межах санкції ЄС можуть переглядатися тільки у напрямку їх посилення, а не навпаки", - сказав Зеленський.

Дуда підкреслив, що політика санкцій щодо Росії через ситуацію з територіальною цілісністю України має бути продовжена.

"Україна повинна повернути свою територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Сьогодні територія України окупована - Крим, а також Луганська і Донецька області – ці території повинні повернутися до України. Наша позиція в цьому контексті відносно Росії однозначна: ми вважаємо, що політика санкцій повинна бути продовжена, оскільки це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися міжнародного права", - зазначив Дуда.

Нагадаємо, Польща знову згадала про потребу репарацій від ФРН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ