Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Про що Путін домовився з Кім Чен Ином у Владивостоці?

Путін підтвердив те, що Росія з задоволенням сприймає старання Пхеньяну, спрямовані на нормалізацію відносин зі США і Південною Кореєю, зокрема піднімалось питання про ядерне роззброєння. Про це пише Польське Радіо.

Зустріч Владіміра Путіна і Кім Чен Ина відбулась на острові Русскій у Владивостоці, що на далекому сході Росії.

Путін підтвердив те, що Росія з задоволенням сприймає старання Пхеньяну, спрямовані на нормалізацію відносин зі США і Південною Кореєю.

Президент РФ зазначив також те, що "є можливість зробити дуже багато" для розвитку торговельно-економічних відносин між Росією і КНДР.

На початку зустрічі Кім Чен Ин наголосив, що перемовини з Владіміром Путіном слугуватимуть обміну поглядів на ситуацію, яка панує на Корейському півострові. Згадав теж про надію на те, що зустріч вплине на зміцнення і розвиток "традиційно дружніх відносин Північної Кореї та РФ".
Очільник КНДР акцентував, що ситуація на Корейському півострові "викликає велику зацікавленість всієї міжнародної спільноти".

Однією з тем зустрічі очільників було ядерне роззброєння Корейського півострова. В оцінці ЗМІ, були надії на те, що президент КНДР старатиметься заручитись підтримкою РФ при спробах скасувати накладені на Пхеньян санкції.
Саміт РФ-КНДР відбувається одночасно зі спробою США порозумітись з Пхеньяном, щодо атомної програми останнього. Також в Сеулі РФ на високому рівні проведе консультації щодо безпеки з директором бюро держбезпеки Корейської Республіки.

Польське  Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ