Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проблему сміттєзвалища вирішуватимемо комплексно – Анатолій Забарило

На наступне засідання сесії Львівської міської ради, яка відбудеться 8 лютого, на розгляд депутатів буде запропоновано проект ухвали „Про заходи щодо поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові”, в якій управлінню міжвідомчих проектів доручають до 1 березня розробити нові умови проведення тендеру на визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу і рекультивації існуючого сміттєзвалища, а також провести комплексний аналіз його стану. Про це вчора, 1 лютого, на засіданні „круглого столу” на тему „Сміття. Велика проблема? Великий заробіток!” розповів депутат ЛМР, член комісії з питань екології, природокористування та охорони навколишнього середовища Анатолій Забарило.
„Ми вирішили сконцентрувати зусилля і зробити певні кроки. У зв’язку з тим, що у ЛМР відбулася реорганізація, з’явилися нові структурні підрозділи, ми вирішили всю інформацію доручити управлінню міжвідомчих проектів: сконцентрувати всю інформацію, розробити заходи щодо впорядкування системи поводження з твердими відходами в місті, враховуючи особливості. Все це написано в ухвалі, яку ми подаватимемо 8 лютого на розгляд сесії ЛМР, і маємо надію, що вона буде прийнята. Ухвала передбачає три пункти. По-перше, заходи щодо впорядкування (питання обґрунтування розцінок тарифів, контейнерів і всього іншого, що стосується збору сміття), по-друге, все, що сконцентровано навколо Грибовицького сміттєзвалища (необхідний комплексний аналіз існуючого стану, збір інформації, яка є в науковців, чиновників, і подання на розгляд ЛМР до 1 березня 2007 року пропозиції системного вирішення екологічних проблем). І третій пункт – паралельно розробити концепцію проведення тендеру на визначення інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу і рекультивації існуючого сміттєзвалища. І це є фактично намагання комплексно вирішити питання екологічних проблем, які є в місті Львові. А вже після 1 березня, коли управління міжвідомчих проектів надасть всі ці матеріали, ми будемо проводити тендер на визначення інвестора”, – розповів  Гал-info” Анатолій Забарило.  
Також він зазначив, що цього року у міському бюджеті передбачено кошти – 10 млн грн – на  вирішення екологічних проблем. Проте, на думку Анатолія Забарила, без приватного бізнесу і без інвестора вирішити ці проблеми неможливо. Кошти виділяються на вирішення технічних питань, які потрібно вирішувати, щоб зменшити негативний вплив сміттєзвалища на навколишнє середовище. Та для того, щоб їх вирішити, потрібно близько 40 млн грн.
„Круглий стіл” на тему „Сміття. Велика проблема? Великий заробіток!” ініціювала комісія екології природокористування та охорони навколишнього середовища ЛМР. Були запрошені спеціалісти інвестори перевізники депутати ЛМР. Питання, які піднімались на „круглому столі”, – стратегія поведінки з твердими побутовими відходами, їх переробка, сортування та формування об’єктивної громадської думки щодо проблеми сміттєзвалища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ