Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Продовження воєнного стану, дерадянізація законодавства, містобудівна програма: які закони прийняла ВРУ

Сьогодні Верховна Рада України під час свого засідання прийняла низку важливих рішень.
Верховна рада України

Як повідомив нардеп Олексій Гончаренко у своєму Телеграмі, Рада продовжила дію воєнного стану в Україні з 5:30 25 квітня ще на 30 діб.

Водночас ВРУ відкликала Віктора Медведчука з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Також на 200 млрд парламент збільшив видатки Міністерства фінансів. Зокрема, збільшені внутрішні запозичення – на 100 млрд грн, зовнішні запозичення – на 100 млрд грн. Крім того, збільшується граничний обсяг дефіциту державного бюджету на п.р. до 456,36 млрд грн (або в 1,8 раза до раніше збільшеного показника).

За словами Гончаренка, сьогодні Верховна Рада проголосувала за запровадження в Україні спеціальної містобудівної програми. Це Програма комплексного відновлення населеного пункту (території), яка має визначати основні просторові та соціально-економічні пріоритети відновлення населених пунктів (територій), які постраждали в результаті бойових дій, терористичних актів, диверсій, надзвичайних ситуацій.

Рада звільнила від оподаткування винагороди за добровільно передану ЗСУ придатну для застосування бойову техніку держави-агресора

Також ВРУ прийняла й інші законопроєкти:

  • 7264 - спрощення фітосанітарних заходів під час експорту, імпорту та переміщення територією України сільськогосподарської продукції рослинного походження. 
  • 7249 - Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану
  • 7194 - щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб. 
  • 7280 - Рада внесла зміни до Закону Україні "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану. Зокрема, звільняються від декларування подарунки (якщо вони передаються на потреби ЗСУ чи гуманітарну допомогу), допомога (зокрема, надана за кордоном), суттєві зміни майна.
  • 4284 - законопроєкт про дерадянізацію законодавства України. Зокрема передбачається внесення змін до Кодексу цивільного захисту України, Кодексу законів про працю та Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту, Законів України «Основи законодавства про охорону здоров’я» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Варто зауважити, що у парламенті сьогодні створили депутатську групу "Платформа за життя та мир". 

Її головою став Юрій Бойко. Також до складу ввійшли: Волошин, Загородній, Кальцев, Колтунович, Льовочкін, Макаренко, Мамоян, Папієв, Пузанов, Суркіс, Шуфрич, Борт, Дунаєв, Іоффе, Качний, Ларін, Льовочкіна, Мамка, Німченко, Пономарьов, Скорик, Чорний, Королевська, Солод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ