Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проект "Територія безпеки" планують впроваджувати на пілотних територіях

В межах реалізації проекту із облаштування точок безпеки для дітей оберуть пілотний район чи громаду, де поступово розгортатимуть проект. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

Про це йшлося під час зустрічі щодо реалізації ініціативи, яка покликана надавати допомогу дітям, що опинились у нетипових ситуаціях. 

«Проект покликаний створити пункти допомоги з логотипом «Територія безпеки» для дітей та підлітків, якщо вони загубилися на вулиці, не можуть додзвонитися батькам, їх переслідують незнайомі люди, їх застали несприятливі погодні умови, вони зіткнулися з булінгом чи просто розгубилися. В цьому контексті важливо привернути увагу громади, адже від самих людей залежить безпека дітей», - розповіла керівник проекту Ірина Чех.

Для втілення ідеї перш за все визначать одну територію, де можна почати роботу.

«До проекту варто залучити не лише школи, а й дошкільні заклади, особливо у віддалених районах. А для поширення інформації про проект будемо проводити уроки безпеки, де інформуватимемо і вчителів, і дітей про точки, де можуть надати допомогу. Після успішного впровадження проекту на одній території, його можна масштабувати на всю область», - зазначила під час зустрічі керівник управління інновацій департаменту освіти Ольга Котовська.

Із суб’єктами підприємницької діяльності, які зголосяться до участі у проект підписуватимуть відповідний меморандум.

«Ідея надзвичайно хороша, і її треба просувати. Ми часто проводимо із дітьми бесіди про те, як діяти у випадку нестандартної ситуації. На жаль, не всі люди готові помагати іншим, навіть дітям, у критичних ситуаціях. Тому такі точки безпеки можуть справді допомогти», - наголосила начальник відділу зв’язків з громадськістю  управління патрульної поліції у Львівській області Тетяна Капись.

Після впровадження проекту на одній території, її позитиви та недоліки проаналізують, аби удосконалити механізм впровадження в інших районах.

Ініціатори проекту очікують, що його реалізація забезпечить збільшення рівня безпеки та уваги в області до дітей.  Приверне увагу до важливості цієї теми у громадах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ