Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профспілка просить уряд підняти зарплати педагогів

Профспілка працівників освіти і науки наполягає на необхідності забезпечення виконання норм закону «Про освіту» щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі 3 мінімальних заробітних плат та підвищення його не менше ніж на 10 % за кожною наступною кваліфікаційною категорією.

Відповідне звернення профспілки спрямоване до Міністерства освіти і науки, Кабінету Міністрів та профільного комітету парламенту. Про це повідомляє портал Освіта.ua.

У профспілці також наголошують, що найменший посадовий оклад науково-педагогічного працівника має встановлюватися на 25 % вище від посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії з 10%-ю диференціацією за кожним наступним окладом.

«Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону «Про освіту» ці норми набрали чинності з 1 січня 2018 року та реалізуються поетапно до 2023 року зі щорічним збільшенням окладу педпрацівника найнижчої кваліфікаційної категорії до 4 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», - зазначають у Профспілці працівників освіти і науки.

Зважаючи на процес формування проекту Державного бюджету України на 2021 рік профспілка розраховує на вжиття належних заходів для реалізації передбачених статтею 61 закону «Про освіту» норм та забезпечення постанови Уряду № 822, передбачивши видатки на освіту у розмірі не менше ніж 7 % ВВП відповідно до статті 78 закону «Про освіту».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ