Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Профтехи отримають безкоштовний доступ до сервісів Google

Як повідомили 28 травня у прес-службі МОН, профтехи отримають безкоштовний доступ до сервісів Google для дистанційної роботи.

Заклади профосвіти зможуть безкоштовно використовувати всі інструменти та сервіси G Suite for Education компанії “Google”. Таку можливість компанія надала для того, щоб заклади могли якісніше працювати з учнями у дистанційному форматі. Лист із алгоритмом реєстрації на платформі був розісланий сьогодні, 28 травня 2020 року.

Окрім профтехів, таку можливість отримають й інші заклади освіти, які через карантин працюють дистанційно, — виші, школи та дитсадочки. Безкоштовний доступ до ресурсів G Suite for Education буде безстроковим. Зареєструватися можна за посиланням.

“Ми вдячні міжнародним організаціям за підтримку, особливо у цей непростий час. Педагоги мають ще більше можливостей якісніше проводити практичні заняття в режимі онлайн. Крім того, так вони зможуть збирати всі матеріали на одній платформі та відслідковувати активність учнів”, — зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Однією з умов використання G Suite for Education є наявність у закладу власного домену, реєстрація якого є платною. В межах цієї ініціативи, українська компанія-реєстратор доменів HOSTiQ зможе безкоштовно реєструвати домени закладів освіти за посиланням.

Реєстрація домену має відбутися до подачі заявки в Google.

Водночас Міністерство не обмежує заклади у виборі ресурсів для дистанційної роботи — вони можуть використовувати будь-які зручні інструменти та додатки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ