Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Програми державного та обласного бюджетів: аграріям Стрийщини розповіли про підтримку у воєнний час

Аграріям Стрийщини розповіли про підтримку у воєнний час. Про це повідомили в пресслужбі ЛОВА.

Аграріям Стрийського району, представникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування розповіли про те, де взяти гроші мікро- та малому агровиробнику у воєнний час. 

Заступниця директорки департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко проінформувала аграріїв про можливості залучення фінансового ресурсу з бюджетів усіх рівнів та від міжнародних проєктів технічної допомоги. 

«З 1 квітня розпочинається прийом заявок на дотацію за приріст поголів’я корів. Також вже проводять весняно-польові роботи. Аграрії, які сіють сертифіковане насіння нішевих культур зможуть отримати часткове відшкодування їхньої вартості у межах обласної програми підтримки та розвитку сільського господарства», - наголосила Людмила Гончаренко.

З новим Порядком бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, а також Порядок та Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період присутніх ознайомила начальниця управління продовольства та розвитку сільських територій Оксана Бакун.

Відповідно до розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 28.02.2023 №101/0/5-23ВА та наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 (зі змінами) затверджені додаткові, до постанови КМУ від 27.01.2023 № 76, критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Разом з тим, учасники дізнались про останні зміни земельного законодавства. 

«Нагадую про пільгові умови викупу фермерами-громадянами наданих їм земельних ділянок для ведення фермерського господарства, що є у  праві довічного успадковуваного  володіння, постійного користування та якщо таке право  переоформлено у права оренди. Ціна викупу таких ділянок - нормативна грошова оцінка. Набути у власність такі землі фермери можуть без аукціону. Є можливість розстрочки викупного платежу на 10 років», - наголосила начальниця управління – начальниця відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин Тетяна Борушок. 

Під час зустрічі аграрії дізнались про програми кредитування від АТ «Ощадбанк». Крім цього, вони мали змогу отримати інформацію про можливості фінансового стимулювання суб’єктів підприємництва за працевлаштування певних категорій населення від Львівського обласного центру зайнятості, програму «Власний дім» яку реалізовує  Львівський обласний  фонд підтримки житлового будівництва на селі.

Також, з умовами дотримання безпеки праці під час проведення весняно-польових робіт та особливостями організації трудових відносин роботодавця та працівника в умовах воєнного стану ознайомили представники управління інспекційної діяльності у Львівській області Західного міжрегіонального управління державної служби з питань праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ