Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прогресу у звільненні українських політичних в’язнів у Росії та Криму немає, – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про відсутність прогресу у звільненні українських політичних в’язнів у Росії та Криму. Про це він сказав на спільному брифінгу з главами МЗС Франції та Німеччини Жаном-Марком Еро та Франком-Вальтером Штайнмаєром сьогодні у Києві.

«Ми всі дуже раді, що декілька днів тому вдалося здійснити обмін заручниками, і те, що наші хлопці перебувають останні дні в Києві – це дуже велика радість, але ми не маємо вирішального прогресу та не маємо жодного прогресу щодо політичних в’язнів у Росії і політичних в’язнів на території Криму», – сказав Клімкін.

У Міністерстві закордонних справ України 11 лютого заявили, що «уважно відстежують всі випадки переслідування за політичними та національними мотивами, залякування, застосування тортур, викрадення людей, які здійснюються російською владою або за її безпосередньої участі, на окупованому Кримському півострові».

За даними правозахисників, станом на грудень минулого року Росія утримує з політичних мотивів 21 українського громадянина – 13 ув’язнених перебувають на території Росії, восьмеро – в анексованому Росією Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ