Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прогресивна українська молодь є надійним ядром нації - Іванна Климпуш-Цинцадзе

1/3
Як інформують у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України,вчора 4 жовтня відбувся Перший Всеукраїнський молодіжний форум Україна-НАТО. «Сьогодні вперше в історії України маємо унікальну ситуацію, коли в суспільстві, особливо серед молоді та в колах політичних еліт, є консенсус щодо євроатлантичного майбутнього України». Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Наша небайдужа, прогресивна й талановита молодь нині є провідниками євроатлантичного вибору України. Сьогодні я маю велику надію, що молоді українці таки доведуть до кінця справу, яку ми почали після Революції Гідності, і завдяки нашим спільним зусиллям вже скоро Україна повернеться до свого європейського дому, ставши повноцінним членом НАТО та ЄС», – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

У своєму виступі Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що, попри власне усвідомлення молоддю стратегічного шляху держави, потрібні, у першу чергу, глибокі знання, розуміння процесів взаємин з Альянсом і, звісно ж, конкретні дії – такими на початку можуть бути розвінчування міфів щодо НАТО, додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також Віце-прем’єр-міністр зазначила, що уже сьогодні зроблено чимало реальних кроків, що наближають нас до членства в НАТО. Україна нарешті  відмовилася від «безхребетної позаблоковості», яка суттєво гальмувала діалог з Альянсом. Значним проривом, без сумніву, стане фіксація європейських та євроатлантичних прагнень  України у Конституції, зміни до якої нещодавно ініціював Президент. Також слід зазначити про суттєвий прогрес щодо підготовки Річних національних програм Україна-НАТО, підхід до створення яких значно удосконалився. «Упродовж останніх років ми створюємо додаткові законодавчі запобіжники, які навіть при зміні політичної кон’юнктури зроблять наш євроатлантичних курс незворотнім», –  наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що Україна йде до НАТО не прохачем, а партнером, наприклад, беручи участь у операціях Альянсу. «Нам є що додати до цієї безпекової системи. Українська армія нині є однією з найбільш боєздатних у Європі і має унікальний бойовий досвід протистояння одній із найпотужніших армій світу – російській армії. Жодна з держав-членів Альянсу не має такого бойового досвіду. Відтак, наша цінність тут очевидна», – додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На Всеукраїнському молодіжному форумі Україна-НАТО з вітальним словом також виступили Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова.

Ігор Жданов зазначив, що НАТО – це не тільки військова організація, а, у першу чергу, спільнота, об’єднана довкола демократичних цінностей: рівності перед законом, непорушності кордонів та територіальної цілісності суверенних держав, захисту прав та дотримання основоположних свобод. Власне, саме за ці цінності й боролися українці під час Революції Гідності.  «Через декілька років саме ви представлятимете владу в Україні, за вами майбутнє нашої держави. Дуже важливо пам’ятати, якою ціною виборювався наш європейський та євроатлантичний вибір, яку жертву довелося віддати героям Небесної Сотні у 2014 році», –  підкреслив Міністр.

«Для Північноатлантичного Альянсу дуже важливим є активний діалог з українською молоддю та громадянським сектором, адже саме від цієї прогресивної частини суспільства і залежатиме майбутнє відносин України з НАТО», – наголосила Барбора Маронкова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ