Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проєкт науковців Львівського ветеринарного університету отримав держфінансування

Проєкт науковців Львівського ветеринарного університету отримав держфінансування. Про це повідомили в пресслужбі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького.

Кожного року Міністерство освіти і науки України проводить конкурсний відбір проєктів фундаментальних, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконавцями яких є заклади вищої освіти та наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України.

Цьогоріч переможцями стали 152 проєкти. Є серед них і дослідження науковців Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького, повідомляє пресслужба вишу.

Навіть в умовах воєнного часу держава дає можливість науковцям впроваджувати свої наукові розробки. Це надзвичайно важливо як для розвитку науки й підтримки самих науковців, так і для вивчення тих проблем і процесів, що мають безпекове та прикладне значення. Одним з таких напрямків є забезпечення й продовольчої безпеки держави.

Як розповіла  завідувач кафедри внутрішніх хвороб тварин та клінічної діагностики ЛНУВМБ,  професор Любов Слівінська, її колектив давно працював над тематикою дослідження процесів захворювання та лікування ВРХ. «Щорічно, починаючи з 2017 року, колектив кафедри готував проєкти, що приймали участь у першому етапі конкурсу в університеті. У 2018 році в МОН України при конкурсному відборі проєкт оцінили в 63,5 бали, в 2021 – 81,0 бал. За цей період колектив кафедри інтенсивно працював, щоб максимально набрати кількість балів: видавав наукові публікації в наукометричній базі даних Scopus та Web of Science, монографії, проводили захисти дисертацій, укладали госпдоговірні тематики з підприємствами, брали активну участь у конференціях», - розповідає професор Слівінська.

У результаті колектив кафедри підготував проєкт прикладного дослідження на тему: «Розроблення та впровадження комплексної системи діагностики, лікування і профілактики метаболічної патології у високопродуктивних корів в контексті продовольчої безпеки України». І цьогоріч цей проєкт успішно пройшов конкурсний відбір, набравши 88,33 бали. Реалізація даного проєкту розрахована на три роки. Загальний обсяг фінансування становитиме 1500 тис. грн. На 2023 рік наказом МОН вже затверджено обсяг фінансування досліджень в рамках цього проєкту на суму 350 тис. грн.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство освіти і науки України затвердило перелік проєктів фундаментальних досліджень закладів вищої освіти, які отримають державне фінансування. Держава профінансує 14 наукових проектів у трьох львівських університетах.

Науковий керівник проєкту, професор Любов Слівінська подякувала Міністерству освіти і науки України за підтримку важливого наукового дослідження та закликала усіх вчених бати участь у подібних конкурсах і подавати власні проєкти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ