Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура через суд намагається повернути державі гуртожиток ВАТ «Прикарпатарматура»

Прокуратура Шевченківського району Львова до Господарського суду Львівської області заявила позов до ВАТ «Прикарпатарматура» та ТзОВ «Армапобутсервіс», третя особа – Львівська міська рада, про визнання за державою права власності на приміщення гуртожитку по вул.Тичини, 14 у м.Львові та вилучення його з незаконного володіння відповідачів, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Підставою для пред’явлення вказаного позову стали результати проведеної прокуратурою перевірки, в ході якої з'ясовано, що при приватизації державного підприємства «Прикарпатпромарматура» у 1995 році у склад майна підприємству незаконно передано вищевказане приміщення гуртожитку, яке останнім в подальшому було передано у статутний фонд новоствореного ТзОВ «Армапобутсервіс».

  Крім цього, встановлено, що постановою Львівського апеляційного суду від 01.11.2010р. визнано незаконним та скасовано наказ РВ ФДМУ по Львівській області № 790 від 28.04.1995р. «Про перетворення в процесі приватизації Львівського заводу «Прикарпатпромарматура» у відкрите акціонерне товариство» в частині включення вказаного гуртожитку у статутний фонд підприємства та визнано незаконним і скасовано реєстраційне посвідчення на цей об’єкт нерухомого майна.

  Зокрема, даною постановою суду встановлено, що включення гуртожитку по вул.Тичини, 14 у м.Львові у статутний фонд ВАТ «Прикарпатпромарматура» суперечить ч.2 ст.3 Закону України «Про приватизацію державного майна», ст.5 Закону України «Про приватизацію майна державних підприємств» (в редакції, яка діяла на час приватизації), та, всупереч ст.9 Житлового кодексу України, порушує житлові права громадян – мешканців гуртожитку на приватизацію житлового фонду. Гуртожиток є об’єктом права державної власності, який обмежений в цивільному обороті і не може бути предметом відчуження.

Враховуючи наведене, органами прокуратури заявлено вищезгаданий позов про визнання за державою права власності на приміщення гуртожитку та вилучення його з незаконного володіння відповідачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ