Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прокуратура проводить обшуки у Запоріжжі. "Самопоміч" каже про репресії

1/3
Прокуратура Харківської області проводить розслідування за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), - повідомили в ГПУ з посиланням на матеріали прес-служби прокуратури Харківської області.

Зокрема, у повідомленні сказано: "За попередніми даними, один із керівників Запорізької обласної ради - депутат від фракції об’єднання «Самопоміч» у змові з іншими службовими особами та керівниками місцевих товариств і приватних підприємств незаконно заволоділи бюджетними коштами. Йдеться про суму понад 87 млн грн, якою вони заволоділи, проводячи фіктивні тендери з благоустрою парку та шкільного спортмайданчику.

Наразі встановлюються всі особи причетні до злочину. Проведено більше півсотні санкціонованих судом обшуків за місцем роботи та проживання можливих фігурантів провадження у містах Запоріжжя та Мелітополь.

Досудове розслідування триває.

(Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна)".

Водночас  об’єднання «Самопоміч» з цього приводу повідомила: "Вдома і в робочому кабінеті заступника голови Запорізької обласної ради, голови Запорізького обласного осередку «Об’єднання «Самопоміч» Владислава Марченка відбулися обшуки, здійснені працівниками прокуратури та Служби безпеки. Також проводилися слідчі дії щодо керівника фракції у Запорізькій міській раді Дарії Трюхан.

Як повідомив адвокат, жодних офіційних документів із підставами для обшуків представники правоохоронних органів не пред’являли і офіційних звинувачень Владиславові Марченку поки що не висунуто.

Наразі він прямує до Харкова у супроводі оперуповноважених СБУ міста Київ. Ймовірно, там йому буде вручено повідомлення про підозру, а завтра відбудеться судове засідання для визначення запобіжного заходу. За інформацією осередку, Дарію Трюхан не затримано. «Репресії у цій країні набирають обертів!

Обшуки і затримання проводяться Харківською прокуратурою і Київським СБУ, які, вочевидь, напряму контролюються Адміністрацією Президента», – акцентує голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у парламенті Олег Березюк".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ