Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура закінчила розслідування у справі про вибухи на складах у Сватовому

Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно двох військовослужбовців ЗСУ у справі про вибухи на складах у місті Сватове.
фото - ОГП

Про це інформує Офіс Генпрокурора на своєму офіційному сайті.

За даними слідства, два командири артилерійських підрозділів, порушивши керівні документи, розташували підпорядковані їм підрозділи та ввірену військову техніку у безпосередній близькості до складу ракетно-артилерійського озброєння сектору «А» у м. Сватове Луганської області.

Також вони не забезпечили належного розміщення кожної одиниці бойової та іншої техніки на встановлених нормативами відстанях одна від одної та не провели передбачених інженерних робіт з облаштування капонірів, окопів для безпечного збереження озброєння та захисту від ураження.

Внаслідок цього стало можливим знищення ввіреної їм військової техніки під час пожежі на території об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння у м. Сватове, яка сталася 29 жовтня 2015 року, що призвело до детонації боєприпасів. Державі заподіяно понад 18 млн грн майнової шкоди.

Наразі сторона захисту знайомиться із матеріалами, після чого обвинувальні акти скерують до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління ДБР.

Наразі продовжується розслідування та проведення необхідних слідчих дій для встановлення причин виникнення пожежі та вибухів боєприпасів на складі ракетно-артилерійського озброєння, та усіх заподіяних внаслідок цього збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ