Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокуратура звинуватила громадянина С. у незаконному відшкодуванні ПДВ

Прокуратура Львівської області затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі про обвинувачення громадянина С. за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість на суму 2,3 млн грн та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Справу було порушено за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 205; ч. 3 ст. 212 та ч. 2 ст. 366 КК України. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Під час досудового слідства встановлено, що громадянин С., щоб приховати незаконну діяльність (розкрадання коштів з державного бюджету та ухилення від сплати податків), придбав низку об’єктів підприємницької діяльності. Після придбання підприємства у колишніх власників обвинувачений мав у своєму розпорядженні печатки цих підприємств, а також установчі і бухгалтерські документи минулих періодів. Тож підробляючи угоди, накладні про реалізацію та придбання матеріальних цінностей і декларації зі сплати підприємствами ПДВ, з державного бюджету було незаконно відшкодовано понад 2 млн грн податку на додану вартість, при цьому С. ухилився від сплати податків більше як на 400 тис. грн.
Кримінальну справу скеровано для розгляду в суд, а громадянин С. перебуває під вартою.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ