Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прокурори хочуть обрати запобіжний захід Насірову протягом вихідних

Прокурори хочуть обрати запобіжний захід Насірову протягом вихідних, - BBC Україна.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) кажуть, що роблять все"для якнайшвидшого обрання запобіжного заходу" голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. Про це йдеться у заяві прокуратури.

"Ми будемо вживати всіх передбачених кримінальним процесуальним законом заходів для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному сьогодні чи завтра, у передбачені законом строки, в тому числі й за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку", - заявив керівник САП Назар Холодницький у суботу.

"Водночас це питання до суду чи зможе він провести засідання у вихідні дні", - додав Назар Холодницький.

Водночас він наголосив, що обвинувачення "має уникнути звинувачень сторони захисту в тому, що слідчі чи процесуальні дії погіршують стан здоров'я підозрюваного".

Зранку Романа Насірова перевезли з лікарні Феофанія в інший медичний заклад "з метою підтвердження чи спростування діагнозу", повідомили у Національному антикорупційному бюро (НАБУ).

Раніше захист пана Насірова повідомляв, що у нього діагностували інфаркт і начебто прооперували.

А видання "Дзеркало тижня", з посиланням на власні джерела, повідомляло, що стан здоров'я чиновника оцінюється, як "середньо важкий", зокрема через депресію. Там додали, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку, в якій не підтверджено діагноз "інфаркт". У НАБУ про таку довідку не повідомляли.

Адвокат Романа Насірова заявив, що його підзахисного відвезли в Інститут кардіології імені академіка Стражеска в Києві.

Партія "Блок Петра Порошенка" (БПП), за списками якої свого часу Роман Насіров був обраний до Верховної Ради, не планує робити будь-яких заяв щодо нього.

У заяві партії наголошується, що її парламентська фракція "не готувала, і не планує готувати будь-яких заяв, звернень" стосовно підозр, висунутих Роману Насірову, адже це може "розцінюватись або трактуватись як політичний тиск на розслідування".

Водночас там не виключили, що власні заяви можуть робити окремі депутати фракції.

Раніше медіа поширили інформацію, нібито депутатам БПП пропонують зробити звернення до президента, прем'єра та генпрокурора із закликом негайно втрутитися в ситуацію пана Насірова.

Керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова підозрюють у "зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". Зокрема йому інкримінують розтрату 2 млрд грн державних коштів.

У п'ятницю Кабміни відсторонив Романа Насірова від посади голови ДФС на час слідства.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ