Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Prometheus відкрив реєстрацію на чотири нові курси

Українська освітня платформа Prometheus відкрила реєстрацію на чотири нові курси від провідних українських та міжнародних організацій.

Як повідомляють на своїй сторінці у Facebook організатори проекту, усі бажаючі зможуть обрати для себе і пройти курси за чотирма напрямками. Це «Публічні закупівлі для бізнесу» від Міністерства економічного розвитку та торгівлі, «Доступ до публічної інформації», створений за підтримки Ради Європи, курс «Як ефективно спланувати та провести діалог» від Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні та курс «Цифрові комунікації в глобальному просторі».

У рамках 6-ти тижневого безкоштовного курсу «Публічні закупівлі для бізнесу» від Міністерства економічного розвитку та торгівлі та Проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» учасники дізнаються про все, що необхідно знати бізнесу, щоб почати успішно працювати на ринку публічних закупівель розміром в 300 мільярдів гривень.

Викладачами будуть українські та міжнародні провідні експерти в закупівлях, юристи, фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі, проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС», ГО «Громадський контроль».

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА КУРС

За допомогою 5-тижневого курсу «Доступ до публічної інформації», що був створений за підтримки проекту Ради Європи в Україні «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» кожен зможе дізнатися, яка зарплатня мера конкретного міста або куди комунальне підприємство витрачає бюджетні кошти чи хто і на якій підставі вирубує парк для будівництва котеджного містечка.

Дізнатися, до кого і як звертатися за публічною інформацією, розібратися, у якому випадку розпорядник інформації має право відмовити у її наданні, допоможе даний курс, метою якого є підвищення обізнаності громадян з можливостями реалізації їх права на доступ до публічної інформації та допомога державним службовцям повноцінно виконувати вимоги закону та уникати порушень.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА КУРС

Наступний курс «Як ефективно спланувати та провести діалог» складається з 3 модулів, що триватимуть 6 тижнів. Організатори зазначають, що з його допомогою можна буде опанувати базовий рівень знань про діалог.

Курс буде цікавий та корисний тим, кому потрібно покращити майстерність ведення колективних обговорень або важливо зробити більш ефективною свою активну громадську чи суспільно-політичну діяльність. Водночас, матеріали курсу стануть у нагоді всім, хто втомився від звичайних суперечок, порожніх дебатів та дискусій і прагне до реальних змін у взаємодії з іншими.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА КУРС

Курс «Цифрові комунікації в глобальному просторі», створений у межах грантової програми «Нарощування цифрового потенціалу громадянського суспільства» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, спрямований на поширення знань про інформаційні технології серед усіх нефахівців, які не мають базових навичок технічного спрямування, але прагнуть навчитись працювати в сучасному інформаційному середовищі.

За 5 тижнів учасники дізнаються про основні операційні системи, довідаються про види веб-ресурсів та специфіку їх створення й використання, опанують хмарні технології, інструментарій роботи із соціальними мережами та цифровий етикет. Викладачі курсу розкажуть, як правильно захистити себе від кіберзагроз і чому саме інформаційні технології керують сучасним світом.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА КУРС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ