Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прощавай парламентаризм...

Екс-народнитй депутат України Ігор Мосійчук, прокоментував зміни до регламенту, які анонсує партія "Слуга народу".

Нагадаємо, перший віце-спікер ВРУ Руслан Стефанчук анонсував внесення тотальних змін до закону про Регламент ВРУ а по суті ухвалення нового Регламента. Головна мета як її озвучив голова фракції «Слуг народу» Давид Арахамія перехід парламента на «турборежим» який дозволить ухвалювати по 7 - 10 законів кожного пленарного засідання (кожного робочого пленарного дня).

Перший віце-спікер ВРУ Руслан Стефанчук.

Як зазначив Ігор Мосійчук, така швидкість можлива лише у випадку якщо обговорення законопроектів які знаходяться на розгляді буде проходити не в пленарному режимі а на засіданнях профільних комітетів. Це по перше, мінімалізує суспільний резонанс від ухвалення непопулярних законів (наприклад про продаж української землі іноземцям) а по друге, так само мінімалізує громадський контроль над ухваленням законопроектів адже а ні преса, а ні громадські активісти не зможуть бути присутніми на засіданні всіх комітетів одночасно.

"У випадку якщо ухвалення законів проходитиме без обговорення в парламентському залі то в присутності там опозиції чи будь якої альтернативної точки зору не буде жодного сенсу. Депутати які не входитимуть до більшості просто стануть німими статистами а ті хто входять до монобільшості механізмами великого ксерокса який штампуватиме закони розроблені в Офісі Президента чи Кабінеті міністрів.

Парламент припинить бути місцем для дискусій і самостійним центром ухвалення рішень а демократія заспіває нам тю-тю... і остаточне прощавай", - повідомив екс-нардеп.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, наступне засідання ВР відбудеться 10 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ