Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Проти бойовиків ПВК Вагнера запровадили санкції: деталі

В Європейському Союзі офіційно запровадили санкції проти російської приватної військової кампанії "Вагнер" і її представників.

Про це інформує УНІАН із посиланням на офіційний сайт Ради ЄС.

Зокрема, Рада ЄС учора схвалила набір обмежувальних заходів проти приватного воєнного підрозділу "Вагнер", який базується у Росії. Санкції спрямовані безпосередньо проти групи "Вагнера", восьми осіб і трьох організацій, пов'язаних з групою.

"Група "Вагнера" набирає, готує і відправляє приватних воєнних бійців у зони конфлікту по всьому світу для розпалювання насильства, розграбування природних ресурсів і залякування цивільного населення, що є порушенням міжнародного права, в тому числі міжнародного права з прав людини", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим, зазначається, що особи, проти яких запроваджуються санкції, причетні до серйозних порушень прав людини, зокрема катування і позасудові, безцеремонні або свавільні страти і вбивства, або причетні до дестабілізаційних дій у деяких країнах, в тому числі у Лівії, Сирії, Україні (на Донбасі) і Центральній Африканській Республіці.

Також повідомляється, що група поширює згубний вплив в інших місцях, особливо у регіоні Сахель, і становить загрозу людям у країнах, де вона присутня, для інших країн і та для Європейського Союзу.

Мета запровадження санкцій полягає у тому, аби припиняти підривну діяльність групи "Вагнера".

Сьогоднішні санкції узгоджені в рамках чотирьох санкційних режимів: глобальний санкційний режим ЄС за порушення прав людини і санкційні режими у зв'язку з ситуацією у Лівії та Сирії, а також за дії, спрямовані на підрив територіальної цілісності України.

Обмежувальні заходи передбачають замороження активів і заборону на в'їзд в ЄС. В ЄС усім заборонено вести фінансові справи з підсанкційними особами з групи "Вагнер", зокрема надавати прямо або опосередковано фінансові ресурси.

Як зазначають у Офіційному журналі ЄС, санкції запроваджують проти засновника і керівника групи "Вагнер" Дмитра Уткіна, заступника голови Астраханської гілки "Союза волонтерів Донбасу" Дениса Харитонова і позаштатного робітника російського ГРУ і найманця групи "Вагнер" Сергія Щербакова.

Окрім них під санкції потрапили найманець Станіслав Дичко, радник президента ЦАР з питань безпеки Валерій Захаров, командир першої штурмово-розвідувальної роти групи "Вагнер" Олександр Кузнецов, виконавчий директор групи "Вагнер" Андрій Трошев і керівник четвертої штурмово-розвідувальної роти групи "Вагнер" Андрій Богатов.

Також під санкції потрапили компанії: "Велада", "Меркурій" і "Євро Поліс".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ