Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Проти колишніх високопоставлених прокурорів відкриті нові справи

Відносно колишніх високопоставлених прокурорів порушено нові кримінальні провадження. Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

"Відкрито кілька інших кримінальних проваджень. Бо під час обшуків були виявлені предмети, вилучені з обігу, це вогнепальна зброя, наркотичні засоби. Всі ці дані внесені до реєстру, і проводиться розслідування", - сказав він.

За словами заступника генпрокурора, щодо одного з підозрюваних у вимаганні неправомірної вигоди виявлені кримінальні провадження, які раніше були закриті.

При цьому він не уточнив, про кого саме з підозрюваних йде мова.

"Є кілька кримінальних проваджень, одне з них стосувалося ... щомісячних платежів одному з підозрюваних певної суми грошей, спроб захопити підприємство і так далі. Наскільки мені відомо, справа в перспективі", - пояснив Касько.

Також він зазначив, що генеральна прокуратура має намір якомога швидше направити до суду справу в частині доведеного обвинувачення.

"Ми плануємо зараз розслідувати те, що є - підозра у хабарництві, факти володіння предметами, вилученими з обороту - і в частині доведеного обвинувачення фіналізувати справу і направляти до суду. Решта кримінальних проваджень ми будемо розслідувати ретельно і також доводити до кінця, як тільки буде достатньо доказів, направляти далі в суд ", - розповів В.Каськів.

Він також додав: "Не хотілося б зробити це великою справою, яка триватиме рік, і коли втратить актуальність буде направлена до суду. Ми б хотіли в частині доведеного обвинувачення направити її до суду якомога швидше".

Як повідомлялося, наступники керівника ГСУ Генпрокуратури Шапакін і Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Шапакіна і Корнійца на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіна до 6,4 млн грн. Він також вніс ці кошти і вийшов із СІЗО.

31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ