Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проти відрижки у корів: Співзасновник Microsoft інвестував кошти в стартап

Мільярдер Білл Гейтс інвестував кошти в австралійський стартап, який працює над тим, щоб зменшити викиди метану під час відрижки у корів.
Cпівзасновник Microsoft Білл Гейтс

Як пише BBC News Україна, співзасновник Microsoft раніше неодноразово висловлювався про вплив виробництва м'яса на довкілля, а метан є найпоширенішим парниковим газом після вуглекислого газу (CO2). Худоба, зокрема корови, кози та олені, виробляють метан, коли у їхніх шлунках під час травлення розщеплюються тверді волокна, такі як трава. Потім цей газ виділяється - переважно у вигляді відрижки.

Університетські дослідження показали, що викиди метану можна значно скоротити, якщо годувати корів водоростями.

Стартап Rumin8, що базується в австралійському Перті, працює над розробкою дієтичної добавки, синтезованої з червоних водоростей, яка зупиняє утворення газів.

У своїй заяві компанія оголосила, що залучила 12 мільйонів доларів за допомогою компанії Breakthrough Energy Ventures, яку Гейтс заснував у 2015 році. Інвестиційну компанію також підтримують виконавчий директор Amazon Джефф Безос і китайський підприємець і співзасновник Alibaba Джек Ма.

"Ми дуже задоволені реакцією, яку ми отримали від кліматичних фондів у всьому світі", - сказав керівний директор Rumin8 Девід Мессіна.

Як зазначає ВВС, у жовтні минулого року Нова Зеландія запропонувала обкласти податком парникові гази, які виробляють сільськогосподарські тварини під час відрижки та сечовипускання, намагаючись таким чином боротися зі зміною клімату.

Перша у світі такого роду схема передбачає, що до 2025 року фермери будуть змушені платити за сільськогосподарські викиди. Адже майже половину загального обсягу викидів парникових газів в країні дає сільське господарство, головним чином метан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ