Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом 2018 року Мінфін продовжував реформування державного банківського сектору

Як інформують у прес-службі Мінфіну, протягом 2018 року Мінфін продовжував реформування державного банківського сектору.
Протягом 2018 року Мінфін продовжував реформування державного банківського сектору

Серед основних пріоритетів були: підвищення ефективності управління ризиками, ліквідністю та капіталом, забезпечення доступності кредитів для ключових сегментів розвитку економіки та збільшення прибутковості і привабливості українського банківського сектору для інвесторів.

Уряд підтримав розроблені Мінфіном спільно з міжнародними фінансовими інституціями оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору. Стратегія заклала основні принципи роботи державного банківського сектора на найближчі п’ять років.

З метою врегулювання проблеми непрацюючих кредитів (NPLs) за ініціативи Мінфіну при Раді фінансової стабільності створений Спеціальний незалежний комітет.

Відомство активно працює над удосконаленням корпоративного управління та створенням умов для залучення міжнародних інвесторів. Про свої плани увійти до капіталу державних банків вже оголосили ЄБРР та МФК.

Зі звітами про роботу державних банків тепер можна ознайомитись у простій і доступній формі на сайті Мінфіну. Ми виступаємо за більшу прозорість державних банків, адже ідеться про гроші кожного українця – платника податків. Окрім щоквартальних звітів, окремим звітом кожні півроку будуть висвітлюватися результати роботи банків з проблемними активами (NPL).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ