Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Протягом тижня в українських школах пройдуть ігрові уроки з програмування

Як повідомили Гал-інфо організатори, протягом тижня в українських школах пройдуть ігрові уроки з програмування.

З 7 по 13 грудня в Україні відбудуться уроки з кодування у рамках міжнародної освітньої кампанії «Година Коду» (Hour of Code). Це глобальний рух, мета якого – навчити дітей основам комп'ютерних наук та розвіяти міф про складність програмування. Уроки з кодування відбудуться у школах, бібліотеках та громадських організаціях по всій країні за підтримки Інституту модернізації освіти МОН та компанії «Майкрософт Україна», а також міжнародного благодійного фонду BrainBasket.

Молодші школярі (від 6 років) отримають завдання, в якому необхідно буде написати програму для персонажа популярної гри Minecraft. «Завдання для молодших школярів буде ігровим та дасть розуміння основних принципів програмування. Це можливість для дітей спробувати кодувати самостійно й усвідомити, що це доступно кожному», – говорить Артур Кочарян, керівник департаменту ІКТ Новопечерської школи.

Старші школярі (7-11 класи) зможуть проявити себе у створенні власного сайту на безкоштовному хостингу Azure – це може бути сайт школи, класу, бібліотеки, або особистий блог, а потім подати його на конкурс. Переможці будуть обрані за допомогою сервісу random.org та оголошені 21 грудня на сторінці «Партнерство в навчанні». Зареєструватися на конкурс можна за посиланням.

«Цього року «Майкрософт Україна» спільно з партнерами та волонтерами проведе близько 100 заходів по всій країні, – розповідає Роман Рудюк, керівник програми «Партнерство в навчанні». – Ми запрошуємо всіх бажаючих взяти участь із дітьми у конкурсі сайтів на Azure, а також зареєструватися на сайті code.org, щоб спробувати програмувати самостійно за допомогою дуже простого й веселого ігрового сценарію Minecraft. Чим більше зареєструється учасників, тим краще Україна буде представлена на комп'ютерній карті світу».

Україна вже вдруге бере участь у глобальному освітньому заході «Година коду», який проходить в рамках Всесвітнього тижня інформатики. Торік до ініціативи приєдналося понад 600 українських шкіл та 20 тисяч учнів. Минулого року у всьому світі в «Годині коду» взяло участь 60 млн учнів. А за три роки існування ініціативи в ній взяло участь більше 146 млн учнів з більш ніж 180 країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ