Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Провокаційний автобус в Мостиськах зупинили за порушення ПДР, - Середа

Правоохоронці вживатимуть додаткових заходів аби не допустити провокацій на Львівщині. Про це журналістам на брифінгу розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Очільник поліції Львівщини розповів про ситуацію щодо обливання фарбою та нанесення провокаційних написів на пам’ятники полякам, загиблим у часи Другої світової війни.

Нагадаємо, 11 та 12 березня у Львові, а також у селах Підкамінь та Гута Пеняцька невідомі зловмисники облили пам’ятники червоної фарбою та нанесли провокативні написи.

«В усіх випадках на місце події виїжджали слідчо-оперативні групи, відкрито кримінальне провадження за статтею «хуліганство». За всіма ознаками, ці події пов’язані між собою, зараз проводяться слідчі дії, ми встановлюємо осіб, причетних до скоєння цих правопорушень», - зазначив Валерій Середа.

Щодо автобуса, який правоохоронці зупинили вчора,12 березня, близько 12.00 на автодорозі біля міста Мостиська, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області прокоментував ситуацію так: «Автобус зупинили працівники групи реагування за порушення Правил дорожнього руху – він рухався без увімкненого ближнього світла фар. Під час складання протоколу на водія один з пасажирів почав поводитись неадекватно, від нього було чути запах алкоголю. Поліцейські з’ясували, що це 39-річний мешканець Києва, уродженець міста Жовква, раніше судимий за крадіжки».

Також встановлено, що в автобусі їхало 35 пасажирів, з них 14 неповнолітніх. Усі пасажири – громадяни України. Вони мали з собою плакати з провокативними написами. Ще десятеро чоловіків супроводжували автобус у двох автомобілях. Як пояснили пасажири, вони їхали на кордон з Республікою Польща щоб провести мітинг.

Як зазначив Валерій Середа, поліція спільно з обласною прокуратурою та Управлінням Служби безпеки України у Львівській області вживатимуть спільних заходів щодо недопущення провокацій на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ