Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

При нарахуванні субсидій не треба вказувати суму доходу, - Денисова

За наполяганням народних депутатів – членів Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Міністерство соціальної політики та Уряд змінив порядок надання житлових субсидій. На цьому наголосила народний депутат, Голова Комітету Людмила Денісова сьогодні, 17 липня, на телеканалі «Рада», повідомила прес-служба депутата.

За її словами, чотири місяці Комітет наполягав на тому, і це враховано в теперішніх змінах, що потрібно визначити застосування термінів «помилка» і «приховування» при заповненні даних в декларації про доходи. Вилучено із суми доходів кошти, отримані від особистого селянського господарства, за рахунок яких селяни  забезпечують своє існування.

«Раніше, якщо людина отримувала благодійну допомогу, тому що вона лікує дитину, або ж людина повернулася з АТО і їй надаються кошти, щоб зробити протезування за кордоном, то ці кошти враховувалися в декларації, і субсидії не призначалася. Тепер ці доходи не враховуються для призначення субсидії», - повідомила Людмила Денісова.

Окрім того, вона зазначила, що був дуже складний порядок заповнення декларації про доходи: «Говорили, що не потрібно жодних довідок, але ж як заповнити правильно декларацію без довідок? Тепер в деклараціях не потрібно взагалі вказувати суму доходу. Тільки потрібно зазначити вид – пенсія, заробітна плата, та вказати де отримується цей дохід».

Також, як повідомила Людмила Денісова, враховано пропозицію Комітету ВР з питань соцполітики щодо незастосування зобов’язання повернення надміру перерахованої суми субсидії у подвійному розмірі у разі виявлення помилки при заповненні декларації.

Голова Комітету повідомила, що пенсіонерам та інвалідам, які живуть самі, стане простіше отримати субсидії. «У Пенсійному фонді є бази даних про працюючих та непрацюючих пенсіонерів. В управліннях соцзахисту та Державній фіскальній службі є реєстри. І управління соцзахисту будуть самі обробляти та нараховувати субсидії для цієї категорії населення», - підкреслила Людмила Денісова.

У зв'язку з цим, Голова Комітету висловила подяку Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку за те, що він дослухався до пропозицій депутатів, надав доручення та наполягав, щоб ці зміни були внесені.

«Можу сказати, що зараз вислів «Субсидія – це просто» - це заслуга депутатського корпусу», - наголосила Людмила Денісова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ