Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Причини появи папілом та як їх позбутися

Папіломи — це доброякісні новоутворення, які, як правило, з'являються на шкірі, а основна причина їхньої появи — це інфікування вірусом папіломи людини.

Зазвичай вони не виникають дискомфорту, проте, якщо йдеться про естетичну складову, їх можна запросто видалити.

До речі, якщо ви хочете позбутися папілом, бо вони викликають дискомфорт чи з естетичних міркувань, найкраще це робити у медичному центрі Calm https://calm.ua/services/dermatoonkologiya/lechenie-papillom/ – тут і персонал професійний, і устаткування передові, і підхід до кожного пацієнта індивідуальний, бережний та уважний.

А тепер деякі подробиці про причини появи папілом і як цю проблему можна вирішити.

Чому появляються папіломи

Ясна річ, першим у списку причин появи папілом є вірус папіломи людини (ВПЛ, - прим. авт.). ВПЛ передається переважно контактним шляхом – наприклад, через пошкодження шкіри чи незахищений статевий контакт тощо.

Крім того, існують й інші фактори, які можуть спричинити появу папілом:

  • Ослаблений імунітет

Слабка імунна система сприяє, так би мовити, активізації ВПЛ, а це, власне, призводить до появи новоутворень на епідермісі.

  • Стрес

Постійний стрес або ж емоційна перевтома – такі фактори, як відомо, негативно впливають на імунну систему, а це в свою чергу сприяє розвитку папілом.

  • Нездоровий спосіб життя

Тютюнопаління, зловживання алкогольними напоями та незбалансоване харчування можуть ослабити захисні функції організму.

  • Генетична схильність

Дехто може мати навіть генетичну схильність до появи та розвитку папілом.

Як позбутися папілом

Оптимальним способом є видалення папілом з допомогою лазера. Бо це швидко, безпечно та практично безболісно, та й рубців не залишається.

В декотрих випадках використовують кріодеструкцію, тобто видалення новоутворень з допомогою рідкого азоту.

Ясна річ, є й інші способи, наприклад, медикаментозні (тобто боротьба з самим ВПЛ), але це може затягнутися на досить тривалий термін.

Дехто навіть використовує домашні методи, але це не надто вдале рішення, бо може мати досить негативні наслідки. Пам’ятайте, самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

В той же час, як кажуть лікарі, проблемі краще запобігти, аніж її усувати. Тому не забувайте про методи профілактики, зокрема, це дотримання правил особистої гігієни, захищений статевий акт і т.д.

Крім того, правильне харчування, вітаміни, фізична активність та мінімум стресу допомагають зміцнити імунну систему, а відтак зменшити ризик появи папілом.

І ще один важливий момент: якщо на своєму тілі ви виявили папіломи, обов’язково проконсультуйтеся з дерматологом, перш ніж приступати до видалення новоутворень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ