Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прифронтовий Торецьк півроку живе без води

Майже півроку у прифронтовому Торецьку проблеми з водою через численні прориви водопроводу у сірій зоні, - 5 канал.

Мешканці міста час від часу сидять взагалі без води. Спека, що насувається на Донбас, може суттєво загострити проблему.

По квартирах мешканців Торецька, - шестилітрові бутлі з водою. Запасаються так місцеві щовечора, коли Торецьку потроху централізовано дають воду. Сьогодні вода буде і в ванній, і в будь-якій порожній у цій оселі посудині. 

Свій стратегічний запас - 300 літрів - люди щоденно поповнюють після того, як кілька тижнів поспіль просиділи без води. 

"Холодна вода у нас йшла до 9 ранку, і ввечері – з шостої до дев'ятої вечора. В один чудовий момент вода припинила йти. Поряд мешкають інваліди – донька інвалід під 50 років, батькам – 80. Ми собі возили воду та їм також",  - розповідає Надія Іванівна, мешканка Торецька.

У тамтешньому дитячому садку, куди щодня приводять більше 100 дітей, набирають воду у два резервуари - по тонні кожен. Її вистачає на те, аби їжу приготувати, посуд помити і прибирання зробити.

Нині воду Торецьку дають лише по дві-три години щовечора. Режим економії запровадили через пошкоджений бойовиками водогін, який тягнеться до міста з окупованої Горлівки. Вже майже півроку кубометри води, призначені мешканцям Торецька, виливаються в землю. У трубі – щонайменше п'ять проривів.

"Найстрашніше, що це сіра зона. Туди нікого не пускають. Там йде частина залізного водогону, частина – бетонного", - розповідає директор водоканалу Торецька Юрій Нікулін.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ