Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прикарпаття стало на захист Степана Бандери

Сьогодні, 14 січня в Івано-Франківську біля пам’ятника Степанові Бандері відбулася позачергова третя сесія Івано-Франківської обласної ради, міських рад міст обласного значення та районних рад Івано-Франківської області. Під час сесії було ухвалене звернення до Президента України та Вищого адміністративного суду щодо скасування Указу Президента України «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України», повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Депутати звернулися до Президента України Віктора Януковича з вимогою провести зустріч з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування Західної України та подати своє бачення розвитку Української національної держави.

В зверненні висловлюється протест проти незаконних рішень судів України, які ідуть на повідку вищих органів державної виконавчої влади України, що реалізовують волю Кремля.

“Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України (N 46/2010) від 20 січня 2010 року "Про присвоєння С. Бандері звання Герой України" суд ухвалив за вказівкою Адміністрації Президента України на догоду російському режимові Путіна-Мєдвєдєва.

Це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади, і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення Адміністрації Президента України, ухвалюючи абсурдні і неправочинні рішення. Водночас правоохоронні органи стали головним знаряддям боротьби проти політичної опозиції та побудови поліцейської держави. Вочевидь, чинний режим за наказом Кремля не лише відбілює Сталіна, а й форсованими темпами реанімує в Україні сталінізм.

Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова розгорнула широкомасштабну війну проти українців у всіх сферах суспільного життя – мовній, освітній, ідеологічній, судовій, соціальній, економічній, культурній, духовній.

Рішення і дії окупаційної адміністрації, що сьогодні опанувала Печерські пагорби, продиктовані передусім страхом перед постатями Степана Бандери, Романа Шухевича, а також Івана Мазепи, героїв Крут, повстанців Холодного Яру, підпільників ОУН та воїнів УПА, які воскрешають у свідомості українців героїчний Дух їхніх предків. Нинішні владоможці розуміють, що рано чи пізно режим Януковича буде зметений силою української національної революції. І не має значення, що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – так звана пенсійна реформа, зміни в трудовому законодавстві, чи посилення репресій проти українських патріотів. Але однозначним є те, що наступний етап української революції відбудеться під прапором Бандери.

Вороги України не могли подолати Бандеру живого. Вони бояться його й мертвого. Адже Степан Бандера, попри недолугі і нікчемні рішення судів, був і залишається для мільйонів українців Героєм національного визволення.

Для нас, депутатів представницьких органів влади Прикарпаття, воля громади є наказом і спрямовуючим чинником у роботі. А тому ми і надалі докладатимемо зусиль до вшанування визначних дат національно-визвольної боротьби та українських національних Героїв. Війну нинішнього прокремлівського режиму проти Бандери і бандерівців ми розцінюємо як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом”, - йдеться у зверненні.

Рішення було ухвалене одностайно всіма присутніми депутатами Івано-Франківської обласної ради. Його також підтримали депутати районних та міських рад Прикарпаття, які разом з обласними обранцями проводили свої позачергові сесії та збори біля пам`ятника Степанові Бандері в Івано-Франківську.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, коментуючи прийняте звернення, сказав, що незалежно від того, як сьогодні вищі органи влади і керівництво держави трактують нашу історію, такі постаті, як Степан Бандера та Роман Шухевич для українців Прикарпаття завжди будуть справжніми героями.

"Якщо громадськість нашого краю не буде відстоювати своїх героїв, свою позицію – то завтра ми можемо опинитися перед фактом зникнення Української Держави", - наголосив Олександр Сич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ